PRAGA ZHASLA TATRU

– PRAHA, 29. 03. 2014 (can) – Deváté kolo rugbyové extraligy přineslo první pořádné duely z horních pater tabulky. Kdo se netěšil na střetnutí Pragy s Tatrou, tak musel být minimálně zvědavý, jak dopadne měření sil dvou nejlepších týmů minulé sezóny. Na obou týmech bylo vidět, že se i po mírné zimě musí ještě rozehrát. Zejména Tatře se příliš nevedla kombinační hra a prostor pro zlepšení byl i v defenzivě.

Celkový obraz hry udávala Praga svojí kombinační hrou v útoku a dobrou defenzivou. Krásnou souhru domácích viděli návštěvníci v 10. minutě. Výborně se zorientoval Čížek, který posunul na Junga, jenž vybídl 100% předávkou Forsta k položení pětky. Posléze Čížek proměnil kop po pětce a v zápětí ještě trestný kop. Ve 20. minutě Tatra zatroubila do útoku, pětku položil Řanda. To ale bylo na dlouho dobu od hostí vše. Až v samém závěru Tatra přerušila šňůru bodových zisků domácích na konečných 28:10.

Navzdory přesvědčivému vítězství Pragy nad mistrovskou Tatrou, nelze říct, že diváci byli svědky utkání dvou aktuálně nejlepších týmů v lize. Tatra evidentně neměla loňskou sílu a hráči Pragy se nemuseli vybičovat na maximum. Velice zajímavým ukazatelem, kdo z první čtyřky má nejvíce sil a šancí na titul, bude duel Pragy a Sparty ve 12. kole.

Levá 3/4, Karel Jung, byl tahounem Pragovky. Tvrdými průniky ničil ospalou obranu Tatry. V zápase položil pětku a bezesporu patřil k ozdobám utkání.

Tento aut měl kapitán Tatry Vojtěch Mára.

Petr Čížek poslal mezi tyče tři přesné střely za 8 bodů.

Rychlík Pavel Hodan stíhaný tatrováky.

VÝSLEDEK:

RC PRAGA PRAHA – RC TATRA SMÍCHOV

28:10

(18:5)

4

Položení

2

2

Trestné kopy

0

1

Kopy po pětce

0

0

Dropgóly

0

2

Žluté karty

0

0

Červené karty

0

.

Body: 10. Forst (5), 10. Čížek (2), 17. Čížek (3), 30. Frank (5), 40. Čížek (3), 48. Jung (5), 61. Backa (5) – 20. Řanda (5), 74. Rýdlo (5)

RC PRAGA PRAHA: Matras, M. Novák, Kalina, Holovský, Voves, J. Jung, Frank, Boháč, Syrový, Čížek, D. Novák, K. Jung, Forst, Hodan, Žalud. (Máca, Kulhánek, Náse, Backa, Iakobidze, Bartůněk, Louda)

trenéři: Krützner

RC TATRA SMÍCHOV: Průša, Goldstein, Elis, Olbrich, J. Procházka, Ptáčník, T. Veniger, Mára, Kopřiva, Bezouška, Řanda, P. Procházka, Rudolf, D. Veniger, Honner. (Prášilík, Fatka, Bezouška, Kintr, Rýdlo, Frýdl)

trenéři: Michovský

Rozhodčí:  Tůma – Ripscik – Hora

Radim Backa pyká za žlutou.

Karel Jung byl jako mašina. Útočil, bránil, bodoval a nevypuoštěl souboje.

Čížek uklízí míč před Průšou a Ptáčníkem.

Tomáš Matras nechal na trávě duši. Tělo nakonec odešlo.