REZERVA MIMONĚ ROZTRHALA NOVINY NA PRVOČÍSLA

– MIMOŇ, 06. 04. 2014 (syn) – Nejdůležitější zápas jarní sezony pro obě mužstva (tzv. El Clásico Novena La Liga) Okresní soutěže, skončil nakonec debaklem Novinářů. Trochou dílem osudu, trochou vlastní nedisciplínou a nemohoucností. Švimberský se zranil na tréninku, Pikous dostal stopku na tři utkání, Žeňka je stále ve stavu nemocných a tahoun mužstva Nedbal byl zlikvidován mimoňskou obranou v 15. minutě utkání. Domácí šli do utkání s vědomím, že když si pohlídají Nedbala se Sukovatým, mají prakticky vyhráno. A to se potvrdilo nakonec do puntíku. Prvně jmenovaného zfaulovali a Sukovatý skóroval jen z penalty. Na zápas dorazilo 285 diváků, což je rekordní návštěva III. třídy OS!

Začalo se s velkou nervozitou, vždyť před tolika diváky se hraje jednou za deset let. Nikdo nechtěl udělat chybu a balony si létaly jak chtěly. Po čtvrt hodině Mimoňští likvidačním faulem donutili Nedbala k návštěvě lékaře a ten s výronem kotníku musel střídat. „Do utkání jsme šli s jasnou taktikou. Zlikvidovat Nedbala a pak taky Sukovatého a když budeme mít štěstí, tak sejmeme i Novotného,“ řekl nám v poločase Marek Steinfest, opora zadních řad Mimoně. Načež začal úřadovat kapitán Krejčík a Novináři vůbec nevěděli, jak jej bránit. Ten nejprve namasíroval rukavice gólmana Moravce a za dvě minuty jej přesnou střelou k tyči donutil kapitulovat. Do konce zápasu si Krejčík připsal ještě dvě trefy.

Ve 37. minutě se ukázal početné divácké návštěvě Miler, který téměř ze středového kruhu vypálil na Křenka a ten ač letěl jako kondor, na míč nedosáhl a ten zapadl pod mimoňské břevno. Takovou fotbalovou parádu lze vidět maximálně jednou za deset kol! Ale Novinářům to bylo pramálo platné, protože těsně před odchodem do kabin zvýšil na 3:1 M. Sukovatý. Trenér Štefan se v poločase zlobil a Novináři šli do sebe. Na domácí vlétli jak roj včel na sršně a dvacet minut zatlačili Mimoňské na vlastní polovinu. Heindorfer si vykoledoval penaltu a Sukovatý po jejím proměnění přiblížil hosty na rozdíl jednoho gólu. Novotný dvakrát výborně zasóloval až k zadní lajně, ale dvakrát zkazil centr na nabíhající spoluhráče. V tu chvíli viselo vyrovnání ve vzduchu a Mimoň jen se štěstím neinkasovala.

Jenže v 68. minutě utekl po křídle M. Sukovatý, přeloboval Moravce a bylo po zápase. Novináři už v sobě nenašli další síly a prakticky se vzdali. Okénko málem napadl Maslena a závěr byl čistým masakrem fotbalovým míčem. Na Moravce se chodilo jak kdysi na Leningrad a ten pustil co šlo. Konečných 7:2 je sice pro Novináře krutým výsledkem, protože se dvě třetiny utkání rvali navzdory osudu, ale nakonec výsledkem naprosto zaslouženým.

VÝSLEDEK:

MIMOŇ B – TJ NOVINY

7:2

(3:1)

 

Branky: 21., 32., 72. Krejčík, 41., 68. M. Sukovatý, 80. Maslen, 87. Istomín – 37. Miler, 58. Sukovatý (P)

Mimoň B: Křenek – Konopiský, Steinfest, Slavík (Šteffl), Opelt – Maslen, Votava, Vít (Herák), M. Sukovatý (Kolda) – Krejčík (C), Istomín

TJ Noviny: Moravec – Heidrich, Švimberský (Holoubek), Miler, Jindra – Nedbal (Fedák), Sukovatý, Heindorfer, Okénko – Lundák (Slejška), Novotný

Rozhodčí: Švec J. – Ďorď, Kutílek

Diváci: 285

_________________________________________________________________________________________

Okénko (vpravo) lehce zaháčkoval Votavu.

Sem smí jen kapitáni obou mužstev a rozhodčí.

Jar. Švimberský na zemi hraje rukou.

Nejhezčí moment Novinářů. Miler střílí první gól střelou z 35 m.

Divák zvaný Cigárko pije pivo na tribuně před utkáním.

Novotný (Noviny) odehrál celé utkání v útoku v základní sestavě.

Marek Steinfest čistí kopačky. Lépe pak udrží stabilitu a lépe zajede do protihráče.

Pavel Slejška nepobyl na hřišti dlouho a hned mu bylo náležitě naloženo.

Posila z „A“ mančaftu Mimoně Slavík, zkouší tvrdost balónů z anglické Premier League.

Sukovatý odkopává před Vítem (v červeném).

Gólman Mimoňských Křenek si odplivává před hlavním rozhodčím J. Švecem. V pozadí kapitán Krejčík a pan soudce Ďorď.

Okénko (ve žlutém) v souboji s Mimoňským Steinfestem.

Přípravna klobás.

Jar. Švimberský se snaží probít přes Slavíka.

V šatně Novinářů.

Hlavní hlasatel utkání s legendárním fotbalovým zpravodajem, Novinskou Průrvou v ruce.

Trenér Džogi plní funkci maséra.

Střídající eso Mimoně, Pavel Kolda.