HLAVICKÝ KAPITÁN STUDÍK PÁLIL NA OBĚ BRANKY

– HLAVICE, 07. 04. 2012 (syn) – Fotbal v Hlavici dnes rozhodně nebyla žádná selanka. Teplota těsně nad bodem mrazu, krutý severní vítr, sníh se střídal s deštěm a sluncem. Hráči si sáhli až na dno sil. Poměrně svižně hrané utkání bylo zpočátku vyrovnanou partií. Po čtvrthodině první půle poslali Hlavičtí zleva dlouhý míč za obranu a Němec trestuhodně šanci neproměnil. Ve 22. minutě zahrávali domácí borci standardku a míč na zemi u tyče Čaba lapil.

Herní převaha se poté začala pomalu přesouvat na vltavínské kopačky. Netrvalo dlouho a výtečně rychlostně vybavený Štumpf založil bleskovou akci z levého křídla, nacentroval milimetrově do ohně a Franěk dorážel na 0:1. Gólman Arkenberg se srazil s bránícím Ježdíkem a Franěk tak měl cestu do branky volnou. Franěk byl dnes nepochybně nejlepším hráčem na hřišti a sedm minut nato, nastřelil tyč domácí branky! Vltavín přehrával Hlavici důrazem v osobních soubojích a první poločas s přehledem na hlavickém pažitu vládl.

V poločase v kabinách domácí trenér hráčům vyčinil a do druhé půle naskočili Hlavičtí aktivně. Hned z kraje zatlačili Vltavín do pokutového území a zahrávali sérii rohů. Ovšem to, co prošlo až na branku, brankář Čaba s klidem pochytal. V 52. minutě našlápl do sóla z půlky hřiště opět mág Franěk a po slalomu zakončoval těsně vedle. Hlavičtí se sice snažili, ale samotná snaha nestačí. Když už to vypadalo, že se něco ujme, přišla osudná minela stopera Studíka, který ve vápně přehlavičkoval svého gólmana a jejich nedorozumění bezezbytku využil Franěk a nikým neatakován dopravil míč do sítě podruhé!

Studík byl studem rudý a za pár minut svůj kiks odčinil. Po rohu z bezprostřední blízkosti dotlačil míč za záda Čaby a vykřesal domácím naději alespoň na remízu. Hra se ale kouskovala zbytečným zdržováním při vhazováních a střídáními. Hlavičtí se zmáčkli k závěrečnému náporu a v 90. minutě byl ve vápně jasně zahákován pronikající Prückner, ale píšťalka sudího zůstala nepochopitelně němá! Jasná penalta bez vytáček a výmluv. Ale to je fotbal. Rozhodčí je na hřišti pánem a tak Vltavín veze domů nesmírně cenné tři body, které si za aktivní hru po celých devadesát minut objektivně zasloužil.

Hlavický Gröbl se dnes několikrát proletěl.

Blízko vyrovnání byl několik minut před koncem domácí Novotný.  Čaba ani nevěděl, jak míč vyrazil.

Štumpf razítkuje nohu Malinskému. Nepříjemný střet.

Hlavická třetiligová rarita. Kostel a hřiště.

Množství osobních soubojů na hranici pravidel rozhodčí pouštěli.

Hráč zápasu, vltavínský Franěk, autor obou gólů hostí.

Duben zasahuje včas před Fraňkem.

Ne, to opravdu není rugby. Němec skládá Podzimka. V Říčanech by dostal z fleku místo v základu.

Malinský byl vidět úvodní dvacetiminutovku. Poté se ze hřiště herně lehce vytratil.

Petr Novotný čistě zasahuje míč skluzem u čáry, Podzimek hraje a přidává.

Duben sekunduje Fraňkovi.

Podzimek chutná tvrdost Šollarovy holeně. V dalších minutách měl značně pokřivený úsměv.

HLASY PO UTKÁNÍ:

Jiří Dvořák (trenér Hlavice): „Od začátku utkání jsme se dostali pod tlak vlastními chybami, když jsme při prvním gólu nechali nabíhajícího hráče do tandemu, který přistrčil přihrávku Fraňkovi jež to protlačil přes naše obránce. V kabině jsme si řekli, že to zkusíme zvrátit. Vletěli jsme na ně, ale bohužel náš stoper po nedorozumění s brankářem, darovali Fraňkovi druhý gól. Po snížení jsme vrhli všechno do útoku a hráli vabank. Naše postavení v tabulce není právě nejlepší, ale s tím jsme počítali, naše mužstvo je mladé a zvolili jsme tuhle filozofii práce s mladými kluky. Soutěž je dlouhá a pevně věřím, že se zvedneme a půjdeme nahoru,“ doplnil bezprostředně po utkání hlavický trenér.

Radek Kronďák (trenér Vltavínu): „Na dnešní utkání jsme se připravovali s tím, že jedeme na malé hřiště, v koutku duše jsem tak doufal v plný bodový zisk. V první půli jsme hráli povedené utkání, měli jsme ale vést 3:0 a bylo po zápase. Bohužel to tak bývá, že když nevyužijete svoje příležitosti, soupeř pořád cítí svojí šanci. A druhá půle toho byla důkazem. Domácí si dali skoro vlastní gól, což nám pomohlo a i když jsme sami zachybovali, vedení z první půle jsme udrželi. Tak jak jsem v předchozích utkáních hráče kritizoval, tak se mi dnes jejich výkon líbil a kluci splnili to, co jsem po nich chtěl. Snad to není ode mne drzost, ale s tímto kádrem jsem věděl, že budeme hrát v horních patrech tabulky. Čekají nás teď vložené středy, kvůli předehrávkám, takže se ukáže síla mančaftu. Ale jsem rád, že už nemusíme přemýšlet nad tím, že musíme nutně vyhrát,“ uzavřel těsně před odjezdem trenér Vltavínu.

Výsledek:

SK Hlavice – Loko Vltavín  1:2 (0:1)

GÓLY: 76. Studík – 25., 72.  Franěk

Diváci: 100, ŽK: 1 – 1, ČK: 0 – 0

Sudí: Šedivý – Novák – Vít

Sestavy:

HLAVICE:  Arkenberg – Studík, Pruckner (66. Veselka), Voltr, Grobl, Malinský, Ježdík (83. Klíma), Šollar, Novotný, Němec ( 75. Lacina), Duben – trenér: Dvořák

VLTAVÍN:  Čaba – Pozdníček, Kozák, Valášek, Podzimek, Bureš, Krimlák, Štumpf, Franěk (90. Palej), Pečeňa ( 85. Předota), Škorvánek (77. Marčík) – trenér: Kronďák