PODMANICKÝ PADL PODŤATÝ. PENALTA! PROMĚNĚNA.

– NOVINY, 01. 04. 2012 (syn) – Nařízený pokutový kop rozhodl zápas pod Ralskem. Již ve druhé minutě se dostal domácí Sukovatý po rohovém kopu ke střele na libchavskou branku a nastřelil bránícího hráče u tyče. Noviny nabuzené vítězstvím z minulého týdne, začali mnohem aktivněji. Nic jiného jim ani nezbývalo. Soupeř je v tabulce předposlední a tak diváci se třemi body počítali tak nějak samozřejmě. Ve 26. Novináři vyprodukovali velice pohlednou akci po ose Podmanický – Nedbal – Sukovatý a posledně jmenovaný, novinská kometa a zjevení, zblízka prostřelil libchavského gólmana – 1:0. Sukovatý tak vsítil svůj třetí gól ve druhém zápase za Noviny! Aby to nebylo tak jednoduché a Novinští si body museli tvrdě vybojovat na hřišti, přišel před Uličného centr zleva na zadní a Tuček srovnal. Tohle by měl gólman sebrat ze vzduchu. Hráčům se zalíbilo útočit a tak nejprve Nedbal zblízka zahodil a hned nato na druhé straně Uličný složil reparát a kryl jedovaté žihadlo z hranice velkého vápna. Rozhodující moment utkání přišel několik minut před poločasem, když notně znavený Podmanický doběhl až do velkého čtverce Libchavských a tam se po dlouhém sprintu složil jak dlouhý tak široký. Nutno poznamenat že pozorný rozhodčí Hamada viděl správně lehké potažení za dres. Pro Jablonského už nebyl problém poslat gólmana z nařízené penalty na párek – 2:1!

Druhý poločas byl z obou stran značně nudný a trochu fotbalu se událo jen na začátku, když ještě hráči byli odpočatí z kabin. Po platonickém tlaku domácích vynikl sice Jablonský, ale šanci zazdil. Pak se už hrálo jen na udržení výsledku a Libchavští se domácí taktice při vší snaze nedokázali vzepřít. Bez většího vzruchu se tak Novinářům podařilo urvat další tři body. Vstup do jara na jedničku.

Sukovatý střílí zblízka první novinský gól.

Vhazování podle pravidel.

Lukáš Nedbal (vlevo) ustál další souboj ve středu hřiště.

Často se loví míč v poli. V obilí nebo kukuřici to bývá o mnoho složitější.

Roman Okénko fotbalově posílá protihráče k zemi. Obyčejnou zasekávačkou míče.

Nedbal se natahuje po přihrávce z křídla.

Sukovatý centruje hned na úvod druhé půle na Jablonského, který však krásnou přihrávku nezužitkoval.

Klasická novinská pohoda. Zelená připravená do piva.

Výsledek:

Noviny – Horní Libchava  2:1 (2:1)

GÓLY: 26. Sukovatý, 40. Jablonský (penalta) – 32. Tuček Jar.

Diváci: 72, ŽK: 0 – 1, ČK: 0 – 0

Sudí: Hamada – German st. – Böhme

Sestavy:

NOVINY:  Uličný – Švimberský, Pavelka, Heidrich, Žeňka – Jablonský, Okénko, Nedbal (72. Plíva), Vrba (58. Foubík) – Sukovatý (80. Novotný), Podmanický