DOPITA TVRDIL MUZIKU

– BENÁTKY NAD JIZEROU, 02. 03. 2012 (syn, can) – Třetí čtvrtfinálové utkání 1. hokejové ligy mezi Benátkami a Olomoucí se hrálo ve svižném tempu. Od počátku utkání měli nepatrnou převahu hosté, kteří přežili i dvojnásobnou přesilovku a šli do dvougólového vedení. Ve druhé třetině se hra vyrovnala a po vylučovacím rozhodcovském guláši (vyloučení celkem 6:9) Benátečtí přidali a zpřesnili střelbu a těsně před druhým odchodem do kabin bylo srovnáno. V závěrečném dějství se ukázalo, jak je důležité míti Dopitu. Po vlažném bruslení a nenápadném nájezdu z levého křídla, poslal milimetrovou přihrávku na najetého Kucharczyka a ten rozesmutněl výborné domácí publikum. I přes značnou snahu Benáteckých se už skóre nezměnilo a stav série je tak po dnešním mači 2:1 na zápasy pro HC Olomouc.

Ostrý, ale férový obranný zákrok v podání olomouckého obránce.

Bordel je na 1. lize stejný jako v extralize, místy i větší.

Tomáš Vošvrda má v tuto chvíli puk pod kontrolou.

41:22 Jan Jaroměřský (BEN) padá na led zasažen tvrdou střelou.

Jan Jaroměřský po těžkém K.O.

Malý fanoušek Benátek

Lukáš Kucsera (OLO) tento ostrý souboj ustál.

Poslední do kabiny nechodí na lehko.

Na domácí střídačce.

Hlavní sudí vysvětluje domácí střídačce první vyloučení za šest hráčů na ledě.

Boj o každý kousek ledu.

13:28 Vošvrda vyrazil ramenem před najetého Petra Haluzu (OLO) a pro něj už nebyl problém zasunout na 0:1 pro Olomouc.

Libor Kašík (OLO) tentokrát kryje ve spolupráci s kapitánem Olomouce Jakubem Bartoňem.

Dvě největší hvězdy na ledě Tomáš Vošvrda (BEN) a Jiří Dopita (OLO) klidní vášně na obou stranách

34:56  Hosté vyhráli buly, puk se dostal k Oldřichovi Kotvanovi (OLO), který jej napálil na Vošvrdu. Ten se mu odrazil od lapačky zapadl za jeho záda. Benátecký Šimek už v tuto chvíli brání trochu pozdě.

39:34 A je vyrovnáno! Josef Skořepa (BEN) se raduje z gólu na 2:2.

51:03 Domácí se už radují z gólu, ale puk nepřešel brankovou čáru! Tuto téměř učebnicovou situaci hokeje si rozebereme podrobněji. Stav utkání je 2:3 a hosté se brání urputnému tlaku domácí benátecké squadry a její snaze o vyrovnání. Pět hráčů!! Olomouce, takže všichni, brání před brankou Kašíka. Což se ale v tomto případě stává kontraproduktivním, protože gólman Kašík se přes svého obránce nemůže dostat k puku. Sráží na něj Lhotského, který jej proti pravidlům chtě nechtě zalehává následně tělem. Je nařízeno trestné střílení, které ale pohříchu Lukáš Král posílá na plexisklo! Lhotský je pak paradoxně vyloučen na 2. minuty za sekání … Za pozornost stojí i skvělá obranná práce Robina Staňka (OLO) na snímku vlevo, když právě zpracovává forwarda Benátek.

Hvězda utkání, Jiří Dopita (HC Olomouc).

Vítězná Dopitova přihrávka na Kucharczyka přes domácího Jiřího Říhu – 2:3!

Cesta do Olomoucké kabiny.

Jiří Dopita (HC Olomouc) exkluzivně pro Number cz: „Benátky dnes odehráli nejlepší utkání z dosavadních v playoff. Ale když vezmu hru pět na pět, tak jsme tam měli spoustu gólových šancí. Čímž nechci snižovat výkon domácích nebo povyšovat ten náš, ale výborně chytá gólman Vošvrda i když dnes často i se štěstím.

To vyrovnání na konci druhé třetiny nebylo žádnou ztrátou naší koncentrace, prostě se tam objeví nepokrytý hráč a se stěstím to tam tečuje. A domácí to samozřejmě nakoplo. Ale kluci byli překvapivě v klidu, pořád jsme věřili, že to otočíme. Jinak k rozhodčím se radši nevyjadřuji, ale je to na obě strany stejné.

K zítřejšímu utkání snad jen tolik. Od začátku série nehrajeme žádného zanďoura, ale snažíme se o ofenzivní hokej a tak tomu bude i nadále. Je to vyrovnané, vždy o jeden gól a tak věřím, že budeme opět těmi šťastnějšími. O dalších postupných cílech se v tuto chvíli nebudu bavit. Dokud nevyhrajeme čtyři utkání, jsme pořád ve čtvrtfinále. Vždyť i kdybysme vedli tři nula, pořád můžeme prohrát.

To že se chci dostat co nejdál, není žádný cíl, ale mé osobní přání. Abych si co nejvíc užil mé asi už poslední playoff. Abych měl z hokeje co nejdéle radost. Zdraví se už poslední dvě sezony sype, hlava by chtěla, ale tělo už dalo tomu sportu asi hodně. Co jiného ve 43 letech (úsměv). Dobře se mi hraje s mladými kluky, dokonce jsem si teď po třiceti letech nazul kožené brusle! Chvilku mi trvalo než jsem se v nich srovnal. Ale nikdy jsem nebyl nějak rychlý. Teď se snažím pomoci Radimu Kucharczykovi, co ten teď má za smůlu! Takových střeleckých šancí za poslední dva zápasy. Aspoň teď dal vítězný gól.“

V první třetině jste odjel na střídačku s bolestivou grimasou, co se stalo? „Klekl jsem si do střely a dostal jsem to na suspenzor, takže pěkně do černého (široký úsměv), naštěstí to nebyla taková rána, ale cítil jsem to pěkně. Teď už dobrý.“

Jan Tomajko (asist. trenéra HC Olomouc): „Dnes jsme byli šťastnějším mužstvem o jeden gól a tím pádem o kousek lepší. Takový tlak co jsme měli doma v Olomouci se nám už asi nepodaří zopakovat, ale až na ty dvě minuty ve druhé třetině, kdy jsme vypadli z role a nechali Benátecké srovnat a utkání jsme si tak značně zkomplikovali, jsme sehráli výborné utkání. Kluci se k tomu po přestávce ovšem postavili dobře a určitě nám pomohla i přesilovka hned zkraje třetí třetiny.“

Výsledek: HC Benátky nad Jizerou – HC Olomouc 2:3 (0:1, 2:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 38. Kellner (Jonák), 40. Skořepa (Jaroměřský) – 14. Haluza (Nedbálek, Kucharczyk), 35. Kotvan (Ministr), 49. Kucharczyk (Dopita, Nedbálek)

Diváci: 869

Soudci: Florian, Würtherle – Brejcha, Suchánek

Sestavy:

HC Benátky nad Jizerou: Vošvrda (Blažíček) – Jaroměřský, Vitásek, Niko, Říha, Pabiška, Šimek, Vála – Jonák, Skořepa, Skalický, Kopic, Král, Vlach, Liška, Klimt, Kellner, Vařecha, Weiss, Jánošík, Kouřil.

HC Olomouc: Kašík (Žigárdy) – Lhotský, Staněk, Bartoň, Ondrušek, Janáček, Nedbálek, Vrána, Kotvan – Kucharczyk, Dopita, Selingr, Pekr, Řípa, Haluza, Pšurný, Ministr, Šlahař, Kucsera, Kolouch, Walker.