DEJTE JIM ŠESTKU! OZÝVALO SE Z LAVIČEK, KDYŽ TO BYLO 0:5

– LIBKOVICE p. Ř, 13. 04. 2014 (syn) – Dnešní reportáž z Libkovic pod Řípem je vlastně speciální reportáží. Libkovice jsou totiž nejhorším fotbalovým týmem v celé České republice. Nikdo horší už není. A tak fotbal, který jsme dnes viděli, je úplně nejhorším fotbalem, jaký je možné na našich stadionech k vidění. Všechno ostatní už bude jen lepší. Libkovice mají fotbalovou historii. Před třiceti lety vyhráli fotbalisté dokonce Okresní přebor a dostali fotbal až do Kraje. S většími či menšími úspěchy to pak šlo s fotbalem z kopce a dnes je mančaft na úplném fotbalovém dně. „Kbyby mohli tak spadnou až do sklepa a jak je znám, tak jsou schopní propadnout i sklepem. Ale sestoupit už není kam,“ uvedl před zápasem na adresu domácích fotbalistů zkušený vedoucí místní hospody. V současné době mají Libkovičtí na svém kontě 0 bodů a nezáviděníhodné skóre 4:125! Po 16. kolech … Do branky soupeře se zatím trefili jen tito čtyři střelci: Petr Kaiser, Michal Barcík, hráč který si nepřeje být jmenován a Dušan Růženec. V klubu jsou uctívanými ikonami. Je sice několik hráčů, kteří vstřelili góly dva, ale to bylo do vlastní sítě … Hráči Libkovic mají naše velké sympatie, protože jsou schopní stále fotbal pod hlavičkou FAČR hrát a fotbal pod Řípem stále zachovávat na fotbalové mapě České republiky!

Na historickém nedatovaném snímku, visícím na zdi libkovické hospody, jsou fotbalisté jež zažili největší slávu libkovického fotbalu. Dnes už žijí jen dva.

Hodinu před zápasem to v Libkovicích nevypadá kdovíjak fotbalově. Meluzína se prohání mezi baráky a nikde ani živáčka. Dnes se hraje derby. Ctiněves je hned za kopcem.

Tak přece jen! Na stadionu je kamarádský fotbalový pes. Hlavu plotem prostrčil, ale zpátky ji už nemohl dostat. Aspoň uvidí dobře na zápas.

Lubomír Čada (uprostřed) chytá za Libkovice a je mu 57 let. Proti němu stojí syn Lubomír Čada (vlevo) a v brance Ctiněvsi nevlastní syn Jaroslav Kouba. V týmu Libkovic ještě nastoupil Martin Čada.

Rozdýchat před utkáním a rychle na plac.

Čada je borec! Kryje další šanci Ctiněvsi. V zápase chytil minimálně šest dalších gólů …

Kapitán domácích Matouš Fliťar je kapitánem zaslouženě. Byl z libkovických kopáčů nejlepší.

Na Čadu se valí další nepříjemnost. S trojkou na zádech radši jistí Michal Barcík, ale jestli to k něčemu bude není vůbec jisté. Spíš ne.

Hlavní soudce pan Petr Gabriel byl rád, že se na něj nikdo nezlobil. Zažil v desáté lize mnoho nepříjemných incidentů a dnes nemusel utíkat zadem.

Střídat ve 3. minutě zápasu je pech. Natažený sval je běžnou věcí. Místo strečinku se jde hned do utkání.

Už se veze pátý gól. Před Libkovickou brankou se neustále něco děje. Domácí se dostali na půlku Ctiněvsi jen třikrát za utkání, z toho jednou v odmávaném ofsajdu a ani jednou nevystřelili tak, aby to zaměstnalo Koubu.

Je trochu větrno. Zapálit cigaretu v hlediště jde jen těžko.

Pan soudce Gabriel utkání odřídil s přehledem. Nehnul se ze středového kruhu.

Hosté střídají. Vedou 5:0 a tak je radost nastoupit na hřiště.

Lukáš Černý ze Ctiněvsi rozehrává rohový kop. Trochu ho přetáhl a míč skončil v brambořišti.

V kabině moc místa není. A v poločase ani moc veselo. Přitom domácí prohrávají jen o jeden gól!

Čada a válec.

Na střídačce domácích. Sedět na lavičce nejhoršího klubu pod sluncem není moc povzbuzujícím momentem pro další kariéru.

Pět na tři. To je v hokeji přesilovka. Stejně tak dneska. Fotbalová přesilovka Ctiněvsi v praxi.

Kapitán s lopatou.

Legenda domácího fotbalu už dnes jen vrací míče do hry.

Chceš pivo? Bohužel trochu zmrzlo. Ale vem si ho ven a ono ti rozmrzne. Jo a neházej prosím tě sklo po rozhodčím. Děkuju.

Petr Rajniš je řezník! A právě jde do hry. Dvakrát zvedl nohu a byl rozcvičen.

Dneska to odhrajeme i na zemi. Lehčí to pro Ctiněves už být nemohlo.

Na silnici se něco děje. Projelo auto. A bylo to větší vzrušení než hra na hřišti.

Nefotit! Já tady dnes nejsem. Ano můžeme potvrdit, že Jromír Jakoubi tu dnes nebyl.

Kdyby někoho z fotbalu bolela hlava, může si ji v místní hospodě hezky opřít o speciální opěrku.

Je dobojováno. Libkovice jedou v příštím kole na hřiště druhých Račic a obáváme se, aby to nebyl tzv. Českobrodský masakr (24:0).

V libkovické klubovně moc diplomů není. Jen tři. A tenhle je nejslavnější. Domácí fotbalisté by si jej měli zarámovat než jej čas vybělí.

Po zápase je čas na jedno pivo. Ale není co slavit. Už déle než půl roku.

Ten host je nějaký divný.

Soumrak nad libkovickým fotbalem? Snad ne. Být nejhorším mužstvem u nás je přece jen prvenstvím!

VÝSLEDEK:

LIBKOVICE POD ŘÍPEM – CTINĚVES

0:5

(0:1)

 

Branky: Aleš Jansa 4, Hrstka Daniel

Libkovice p. Ř.: Čada – Fliťar (K), Barcík, neidentif., Barcík, Měchura, Růženec, Šmejkal, Čada, Jakoubi, Hrstka Č. (Rajniš, Legner, Rajniš R., Jeřábek)

Ctiněves: Kouba – Čada, Čermák, Kunert, Plachý, Pružina, Černý, Livora, Pilař, Jansa, Hrstka (Plachý, Kořínek, Nový, Kunciter, Majcher)

Rozhodčí: Gabriel

Diváci: 50

Střely na branku: 0 – 21