– JABLONEC NAD NISOU, 23. 3. 2013 (her) – Český biatlonový závodník Tomáš Holubec se v sobotu rozloučil se svou bohatou sportovní kariérou.


Holubec debutoval na závodech světového poháru v Pokljuce v roce 1996. Mezi jeho největší úspěchy patří osmé místo, na které dosáhl se štafetou na MS v Oberhofu v roce 2004. V individuálním závodě skončil tamtéž na 11.pozici.

V závodech světového poháru se jedenkrát podíval i na stupně vítězů – v Antholz se v sezóně 2000/2001 spolu s kolegy ze štafety radoval z prvního místa.

Na zimních Olympijských hrách se mu do třicítky nejlepších prosadit nepovedlo. V roce 2002 skončil v Salt Lake City ve sprintu na dvaatřicátém místě, o čtyři roky později v Turíně obsadil 33.pozici.

Loučení Tomáše Holubce proběhlo po posledním závodu letošní sezóny. Už před cílem sobotního supersprintu vytvořili jeho reprezentační kolegové špalír a po vyhlášení výsledků mu spolu s ženskou reprezentací pod vedením Gabriely Soukalové zazpívali hit osmdesátých let, ovšem s „biatlonovou textovou úpravou“.

Video s písničkou najdete zde!


Holubec, který si zpěv vyslechl se synem Kryštofem v náruči, byl viditelně dojatý.