DVĚ HLAVNÍ ZLATA VYJEČELI DIVÁCI DO AUSTRÁLIE

– PRAHA, 24. 10. 2014 (can, syn) – Letošní světový šampionát ve sportovním aerobiku se takřka na poslední chvíli přesouval z Moskvy, kde i přes velkohubé sliby nedokázali sehnat finance, do Prahy. A v potemnělém sále pražského Top hotelu viděli diváci vyjímečné sportovní výkony, nad kterými žasli i ti zasvěcení. Krásné dívky, vypracovaná těla, fantastické make – upy a dresy a všude svaly. První překvapivé zlato pro Česko slavila třináctiletá kadetka Kateřina Sekerová. Po ní zvítězila po velkém boji s Australankou Tahnee Bratanavicius i výtečná Tereza Kudláčková. V hlavní ženské kategorii je světovou šampionkou Australanka Allira Bull, v mužích byl nejlepší v souboji pánských „elasťáčků“ a roznožek její reprezentační kolega Cameron Brown. Za vítěznou Australankou se umístili hned tři české závodnice v pořadí druhá Tamara Jiříková, třetí Kristýna Zahradníčková a čtvrtá Tereza Tydlitátová. Na pořadu MS bylo na 22 finálových disciplín! A to nepočítáme sobotní Hip Hop disciplíny, které již nejsou ani tak sportem, jako spíš tancem. Uskupení s názvy jako Masta Funk nebo Funky Dangers či No Joke jsou vypovídajícími.

Tereza Kudláčková (CZE) ve finále, které jí přineslo zlatou medaili a titul juniorské světové šampionky.

Mistr světa Cameron Brown (AUS) zvítězil s naprostou suverenitou. U všech rozhodčích obdržel ve finále jedničku.

Naprosto nejlepší ve výrazovém projevu byla stříbrná juniorka Tahnee Bratanavicius (AUS).

Zlato v trojicích pro Terezu Tydlitátovou, Veroniku Šindelářovou a Veroniku Kubíčkovou (CZE).

Mistryně světa v ženách – Allira Bull (AUS)

VÝSLEDKY VYBRANÝCH HLAVNÍCH DISCIPLÍN:

Muži: 1. Brown (AUS), 2. Vaisanen (FIN), 3. Stukalin (SUI)

Ženy: 1. Bull (AUS), 2. Jiříková, 3. Zahradníčková, 4. Tydlitátová (všechny ČR)

Smíšené dvojice: 1. Andreoli, Šmejkalová (ČR), 2. D’hossche, Delmotte (BEL), 3. Ceroli, Mancini (ITA)

Trojice: 1. Tydlitátová, Šindelářová, Kubíčková (ČR), 2. Torfsová, Van Brandeová, Foubertová (BEL), 3. Smíšková, Holubcová, Herodesová (ČR)

Pětice: 1. Austrálie, 2. ČR (Sokolová, Vaculíková, Klapálková, Sinko, Vavřinová, Podzimková, Slanařová), 3. ČR (Loušová, Čápová, Kolářská, Drážková, Škrabská)

Týmy – step: ČR (L. Chlebnová, Severová, Macasová, Grosmanová, Větrovská, Wijsmanová, Hejhalová, D. Chlebnová), 2. ČR (Zelenková, Kampová, Šotola, Lišková, Lhotská, Šircová, Ježková, Doležalová), 3. Rusko

Týmy – aerobic: 1. ČR (Husáková, Šmejkalová, Koubová, Schoppelová, Kadlecová, Brunnerová, Novotná, Urbářová), 2. Rusko, 3. ČR (Bláhová, Hudáčková, Ondrejková, Tipplová, Vassileva, Smíšková, Vassileva, Palková)

Juniorky: 1. Tereza Kudláčková (CZE), 2. Tahnee Bratanavicius (AUS), 3. Adéla Citová (CZE)

Junioři: 1. Jeremy Delmotte (BEL)