BRABCOVA RÁNA Z MILOSTI

– PRAHA, 29. 03. 2014 (can) – Druhé Říčany selhaly v zápase proti čtvrté Spartě. Vzájemné oťukávání soupeřů netrvalo nikterak dlouho a Sparta záhy ukázala své zbraně. Aktivní hra s výrazným tlakem do brankoviště dělala Říčanům velké potíže. Hráči hostí se dopouštěli v rozhodujících momentech individuálnch chyb, zejména nedůrazného napadání soupeře v poslední fázi útoku, které ústily v položení pětek. Nepovedený výkon Říčan podtrhla šokující bilance v útoku. Poprvé v této sezoně nezaznamenaly bod v zápase. Kořením celého utkání byl trenér Sparty, Antonín Brabec, který byl ještě v minulé sezoně lodivodem Říčan. Do zápasu naskočil na posledních pět minut za Vokrouhlíka a ještě stihl položit pětku. Zpečetil tak jasně lepší výkon domácích na konečných 33:0! Sparta svojí výhrou poskočila na druhé místo v tabulce.

Luboš Jindra hrající na pravém křídle sice v zápasae nebodoval. Svojí aktivitou a běhavostí však Říčanům zle zatápěl a byl jednou z hlavních postav Sparty.

Kapitán říčanských, Jan Rohlík, vedl rozcvičku svého týmu.

Aut pro Michala Križánka.

Říčany čekaly na Spartě tvrdý zápas. Před úvodním hvizdem si hráči rozhýbali i pěsti.

Na straně Sparty se v zápase položenou pětkou blýskl Vojtěch Hruška. Ač je to s podivem, v této herní situaci dokázal projít bez ztráty míče přes atakujícího Růžičku. Zastavily ho až mocné paže Kubáska, který uplatnil svojí váhovou přesilu.

 

VÝSLEDEK:

RC SPARTA PRAHA – RC MOUNTFIELD ŘÍČANY

33:0

(10:0)

 

5

Položení

0

2

Trestné kopy

0

1

Kopy po pětce

0

0

Dropgóly

0

0

Žluté karty

1

0

Červené karty

0

.

Body: 7. Sulamanidze (5), 13. Cynk (5), 42. Vorkouhlík (3), 52. Hruška (5) 52. Vokrouhlík (2), 63. Vokrouhlík (3), 71. Križánek (5), 78. Brabec (5)

RC SPARTA PRAHA: Skall, Zachariáš, Benda, Tlapák, Cynk, Hruška, Križánek, Loutocký, Paloidze, Vokrouhlík, Jindra, Páv, Sulamanidze, Šelepa, Černý. (Palm, Rezek, Barcal, Havlíček, Chadim, Chmelík, Brabec)

trenéři: Brabec, Kobián

RC MOUNTFIELD ŘÍČANY: Kubásek, R. Kubálek, J. Kubálek, Sosnovec, Petrásek, Pachman, Richtr, Růžička, Sadílek, Švejda, Schlögl, Rohlík, Schlanger, Hynek, Sadílek. (Mareček, Nejtek, Landsinger, Hrubý, Šedivý, Pazdera, Vrba)

trenéři: Javůrek, Rohlík

Rozhodčí:  Rázga, Haitman, Livers

Sparta vybudila své bicepsy do zápasu znamenitě.

Stejně jako v boxerském ringu, není ani na rugbyovém hřišti o rány nouze. Hráči s citlivější pokožkou proto svěřují své obličeje vazelínové masce.

Pilíř Lukáš Kubásek byl v boji o míč nemilosrdně drcen pod koleny všech.

David Richtr vítězem autového vhazování nad Václavem Cynkem.

Říčany dostaly na Spartě řádně naloženo. Nejen bodově.