SLOVENŠTÍ BRATŘI NAKOUPILI V PRAZE SEDM HOKEJOVÝCH KULÍ POD STROMEČEK!

– PRAHA, 15. 12. 2013 (her) – Týmy pražského Lva a Slovanu Bratislava se v dosavadních ročnících KHL potkaly pětkrát, z čehož čtyři vítězství ukořistil slovenský tým. Do nedělního souboje ale přesto v rolích favoritů nastupoval domácí Lev. Situace byla totiž jasná, zatímco Slovanu se letos v KHL nedaří a patří mezi nejhorší týmy tohoto ročníku, Lev je na tom opačně. Stabilními výsledky si klestí cestu vzhůru tabulkou a pomalu ale jistě se už těší na boje ve vyřazovací části.

Celému utkání předcházela netradiční událost – na ledě si před oddávajícím, v jehož roli se objevil herec a režisér v jedné osobě Jakub Kohák, řekli ano dva hokejoví nadšenci, Petra Budínská a Michal Břetenář. Před federálním derby zajímavé zpestření i díky faktu, že nevěsta pochází ze Slovenska a ženich z České republiky. Za svědky jim šli hokejisté z obou klubů, Jakub Klepiš a Michal Vondrka.

Ale hned po obřadu už se vše vrátilo do hokejových kolejí. Hosté ještě ani nezatlačili slzu dojetí nad svatební parádou a už prohrávali o gól. Po krásné přihrávce Thörnberga se před brankou prosadil nehlídaný Sekáč. Domácí gól uklidnil, přesně kombinovali a dostávali se do šancí. Jednu z nich v šestnácté minutě chladnokrevně proměnil kapitán Novotný a do šaten se tak šlo za stavu 2:0 pro domácí.

Do druhé třetiny nastoupili hráči Slovanu v početní výhodě, když Azevedo stihl v prvním dějství odsedět jen sedm sekund. Lev ale úvodní tlak bez problémů přestál a jen několik málo minut mu stačilo, aby vedl o tři branky. Azevedo přihrál Novotnému, tomu se sice puk zamotal mezi bruslemi soupeře, ale to zmátlo brankáře hostí Januse natolik, že Novotnému stačilo ke skórování jen nemotorné plácnutí do kotouče. Lev ani po třetí brance neustal ve svém tlaku. V obranném pásmu hostí se vařil led a brankář Janus nevěděl kam dřív skočit. Čtvrtý gól mu procedil mezi betony ranou od modré Nakládal. Minutu po čtvrtém gólu svitla hostům naděje. Ve stejný okamžik byli na trestnou lavici odveleni shodně za podražení Ševc a Ullström a Slovan se chystal na stíhací jízdu. Jenže to se nepovedlo! Naopak. Po chvilce nepozornosti všem pěti hráčům hostí ujel Vrána, tváří v tvář brankáři nic neřešil, opřel se do střely a Lev mohl oslavit historicky první vstřelenou branku ve dvojnásobném oslabení.

A kanonáda neustala ani v závěrečné třetině. Po necelých třech minutách hry to bylo po brankách Oystricka a Ševce už 7:0 a domácí fanoušci začali toužit po dvouciferném výsledku. Jejich skandování „deset, deset“ ale zůstalo nevyslyšeno. Slovan byl už do konce zápasu v obraně pozorný a větší debakl nepřipustil. I tak je vítězství 7:0 pro domácí výhrou rekordní!

VÝSLEDEK:

LEV PRAHA – SLOVAN BRATISLAVA

7:0

(2:0, 3:0, 2:0)

 

Branky a nahrávky: 1. Sekáč (Thörnberg, Němec), 16. Novotný (Mäenpää), 25. Novotný (Azevedo), 34. Řepík (Nakládal, Matai), 37. Vrána (Jaakola), 42. Oystrick (Mäenpää, Thörnberg), 43. Ševc (Cingel, Řepík)

HC LEV Praha: Vehanen – Ševc, Mäenpää, Oystrick, Němec, Jaakola, O´Byrne, Mikuš, Nakládal – Azevedo, Novotný, Ullström – Sekáč, Zackrisson, Thörnberg – Ridderwall, Vrána, Klepiš – Matai, Cingel, Řepík.

Slovan Bratislava: Janus – Sigalet, Škoula, Mojžíš, Mihálik, Brejčák, Štajnoch, Luža – Vondrka, Bližňák, Miklík – Bartovič, Ölvecký, Radivojevič – Hudáček, Štastný, Šatan – Bakoš, Matoušek, Mikúš – Daňo

Rozhodčí: Sjoqvist, Sergejev – Lazarev, Otmachov

Diváci: 12 864

Střely na branku: 43 – 14

_________________________________________________________________________________________

Slavnostní akt na červeném koberci v hokejové aréně.

Při přehrávání slovenské hymny se v kotli hostí objevil doslova les bílo modrých šál.

Brankář Janus se do své branky za pukem ohlížel určitě častěji, než by si sám přál.

Ani dlouhé ruce Martina Škouly nedokázaly domácí zastavit v jejich útočném snažení.

Taneček Štajnocha se Sekáčem za brankou hostí.

Za procházejícími roztleskávačkami se v pauze ohlédl jistě nejeden fanoušek.

Kouzlo nechtěného – Jiřímu Novotnému se mezi bruslemi obránce Škouly zamotal puk, což ale zmátlo gólmana hostí a domácí kapitán tak přidal svou druhou branku v utkání až příliš lehce.

Jednou jsi nahoře, jednou dole. Hráči Slovanu sice byli občas i nahoře, ale na světelném ukazateli skóre to ke kýžené změně nuly nevedlo.

Martin Škoula má tvrdou střelu.

Tato snaha Petra Vrány ke vstřelení gólu nevedla. Dočkal se až při dvojnásobném oslabení.

Vyloučení obvykle tým oslabí. Bolí to o to víc, když je dvojnásobné. Domácí se ale nezalekli a pátou brankou definitivně srazili soupeře na kolena.

Tradiční odznáčky zná z chodeb hokejových hal jistě každý fanoušek.

Hostující Mojžíš chtěl domácím ukázat zač je toho loket alespoň při obraně vlastního brankáře, rozhodčí mu ale nasednutí na soupeře nedovolili.

Z týmu hostí byli bez nadsázky nejlepšími hráči fanoušci. Neúnavně povzbuzovali a na konci chorály poděkovali svým hvězdám alespoň za bojovnost.