TŘI VIŠNĚ V MIMOŇSKÉ BRÁNĚ

– VIŠŇOVÁ, 19. 08. 2013 (syn) – Nováček Krajského přeboru z Mimoně neměl na úvod soutěže vůbec lehkého soupeře. Začínal na hřišti ve Višňové, mužstva jež loni skončilo na devátém místě tabulky.

Nutno poznamenat, že nový ročník nezačal pro Mimoňské vůbec šťastně. V sestavě tři hráči z „béčka“, kteří měli v nohou sobotní zápas a epidemie jakési střevní chřipky, jež pokosila další polovinu mančaftu. Feher střídal už v 10. minutě zápasu pro vyčerpání a další hráči se po hřišti motali jak vítr v bedně. Ani domácí nedokázali vyprodukovat žádnou kloudnou přihrávku a diváci se ptali, zda nejsou na pralesní lize. Až po dvaceti pěti minutách hry, kdy se nedělo vůbec nic a vrátit vstupné by bylo slušností, se uvolnil Matušek na pravém křídle a střelou vedle probudil gólmana Veselého z letní letargie. To bylo z hostující strany do poločasu skutečně vše a Michálek vychytal nejprve Holuba, který chtěl jít s míčem až do kasy a poté kontroloval střelu Soukupa letící těsně nad pravý růžek brány.

Bylo jen pověstnou otázkou času, kdy se i přes betonářské práce mimoňských zedníků, stavících nepřekonatelný val z chodících hráčů před vlastním pokutovým územím, něco ujme. Veterán Steinfest v roli posledního nevěděl kam dřív skočit. Višňovští po příchodu z kabin přidali na tempu a hostující hráči mohou děkovat Michálkovi, že nepustil za svá záda několik stoprocentních gólovek a držel je překvapivě dlouho ve hře o zlatý bod. V 63. minutě se už míč třepotal za Michálkovými zády, ale sudí se shodli na domácím ofsajdu. Hrálo se jen na hostující bránu a za deset minut to už skutečně bylo 1:0, když se trefil po samostatné akci Soukup. Další gól přidal Šmidrkal, který propálil všechno střelou k tyči a mimoňští beci si to ještě sami tečovali do sítě. V 83. Hanoušek předvedl jedinou! přímočarou akci Mimoňských při které našlápl k sólu, položil si dva obránce, ale nakonec branku, jak jinak, z deseti metrů netrefil. Soukup ještě přidal jeden gól na cestu domů a po bídném výkonu, omluvitelného jen zmiňovanou epidimií, musí Mimoňští do prvního domácího zápasu za týden, přidat několik tun tréninkového drilu, jinak budou v páté nejvyšší soutěži jen pro smích.

Višňovský Koudelka přehlavičkoval Steinfesta a připravil v 80. minutě druhý gól domácích.

Ve třicetistupňovém horku přišlo chlazení u lajny vhod. Chladí se domácí Soukup.

Tahání za dres prošlo v 1.A. třídě. V Kraji to už takhle nepůjde. Sutr vs Soukup, střelec dvou domácích gólů.

Výsledek:

Jiskra Višňová – Jiskra Mimoň  3:0 (0:0)

GÓLY: 73. Soukup, 80. Šmidrkal, 91. Soukup

Diváci: 180, ŽK: 1 – 2, ČK: 0 – 0

Sudí: Linhart – Blaschke – Ginzel

Sestavy:

VIŠŇOVÁ:  Veselý – Šmidrkal, Melka, Čejka, Mazánek T., Koudelka, Mazánek M., Soukup, Štrbák, Holub, Kepr st. (Cýrus, Štrbák, Závůrka, Kepr ml.). Trenér: Jaroslav Leibl

MIMOŇ:  Michálek – Steinfest, Feher (Slavík), Košek (Špaček), Konopiský, Matušek, Šiška, Foubík, Sutr, Sukovatý, Hanoušek. Trenér: Bohuslav Najman

HLASY Z VIŠŇOVÉHO SADU: Bohuslav Najman (trenér Mimoně): „Nepřijeli jsme v optimální sestavě, začala řádit jakási střevní viróza, která postihla několik hráčů a to bylo na výkonu na hřišti bohužel znát. Bylo otázkou času, kdy nám to tam spadne, i když kdyby Hanoušek za stavu 2:0 dal, mohli jsme to ještě zdramatizovat. Hráčům chci přes nepřízeň osudu poděkovat že bojovali, prostě jsme uhráli co jsme mohli. Velký dík patří i hráčům z béčka, vždyť jsme nerozhodný stav drželi celých 73 minut hry. Pro domácí zápas zůstávám optimistou a věřím, že když budeme zdraví, dáme dohromady celý kádr. Snad uděláme alespoň jednoho nového hráče, protože když nám vypadnou dva, tři, nemáme s kým hrát,“ uzavřel hostující lodivod.

 

Domácí fanoušci to mají na stadionu zařízeno jako v obýváku.

Lukáš Cýrus posílá dlouhý aut do ohně.

Marek Steinfest překvapivě v sestavě hostí na liberu.

Matušek hraje divadlo. Zfauloval se sám přes míč. Koudelka je v tom skutečně nevinně.

U lajny.

Sutr přes Holuba bohužel nepřešel.

Michálek pod přísným dohledem.

Solidně naplněné ochozy ve Višňové.

Steinfest hasí nekompromisním odkopem nikomu.

Zahrádkáři to mají na hřišti z první lajny. A zadarmo.

Sutr byl celé utkání bráněn tělo na tělo a nedostal zadarmo ani milimetr hřiště.