FOTBAL PLAKAL, DIVÁCI ZMRZLI A STŘELCI NEMĚLI ZBRANĚ

– MIMOŇ, 06. 04. 2013 (syn) – Domácí Jiskra si dnes v mrazivém podvečeru na soupeře z předměstí Liberce věřila. Vždyť v prvním jarním kole překvapivě otočila výsledkově s Frýdlantem 4:3 (1:2) a byla v tabulce na druhém místě za Bozkovem. A zůstane tam i po dnešní upocené remíze. Od úvodního hvizdu bylo na hřišti vidět, že se hosté nemohou dostat do fotbalového tempa. Jiskra běhala, občas si přihrála a Strážští jen bezcílně bloudili po umělém pažitu. A tak to vypadalo celou půlhodinu. Kdo nezmrzl, odešel na studený párek a teplou colu. Nic se nedělo, jen strážský Drašner měnil za hry kopačky a nad stadionem přeletělo v severním krutém větru káně. Ve 34. minutě to konečně po pravém křídle zkusil hostující Oberreiter, vykoupal Jablonského, ale zakončoval z úhlu mimo. Načež přišla dvouminutovka mimoňského Hanouška, když nejprve pálil těsně nad a poté poslal o milimetry vedle střílený centr.

Do druhého poločasu po horkém čaji opět naskočili lépe domácí fotbalisté. Konečně se začalo i trochu bojovat a Hanoušek po Sutrově přihrávce hlavičkoval nad břevno Podolského svatyně. Strážští se sice snažili, ale nedokázali si za celých devadesát minut vyprodukovat jedinou vážnější střeleckou šanci. Bylo jasné, že se hraje na jeden gól. A rozuzlení mohlo přijít v 80. minutě. Agilní Hanoušek našlápl do sóla, Podolský vyběhl až za hranici velkého čtverce. Stačilo udělat rychlou levou kliku a Hanoušek by střílel do prázdné branky. Bohužel pro domácí udělal pomalou kliku pravou, nechal se doběhnout bránícím Dostálem, který jej vytlačil ze střeleckého úhlu a rozhodující akce zápasu zůstala zazděna. Žolík Kolda sice ještě vyvětral zadní řady Strážských, ale zastavila jej píšťalka hlavního soudce Mařatky. Hosté mohou zlatý bod slavit klidně celý týden a domácí na ztracené dva radši rychle zapomenout …

Rozhodující moment zápasu v 80. minutě domácí Hanoušek nevyužil.

Patrik Matušek propaluje strážskou obranu.

Winzig v běžeckém souboji s Havlíčkem.

Žolík Kolda se dnes gólově neprosadil. Ale z deváté ligy míří snad do ČFL.

Výsledek:

Jiskra Mimoň – Sokol Tesla Stráž nad Nisou  0:0 (0:0)

GÓLY: nikdo

Diváci: 15, ŽK: 4 – 1, ČK: 0 – 0

Sudí: Mařatka – Vydra – Jacík

Sestavy:

MIMOŇ:  Michálek – Mikloda, Feher, Jablonský, Eichler, Matušek, Šiška, Sutr, Foubík, Winzig, Hanoušek (Vokřínek, Kolda, Sodomka)

STRÁŽ NAD NISOU:  Podolský – Dostál, Jirsa, Kraus, Matěcha, Drašner, Michalík, Tóth, Havlíček, Hošic, Oberreiter (Jirsa, Matouš)

Matušek má zaděláno na karetní poker.

Opět Winzig vs Havlíček.

Jediné rozptýlení první půle, přezouvání kopaček hostujícího Drašnera.

Občas se i Strážští dostali na malý okamžik k balonu.

Hanoušek jasně přes Dostála.

Filip Šiška tísněn Tomášem Oberreiterem.

No Maracaná to není a tak se hraje i za střídačkou.

Feher nestačil rychlostně na střídajícího Matouše a nechutně jej knokautoval za žlutou. A mohl být rád, že sudí nemohl nahmátnout červenou.

Kapitánský boj Miklody a Havlíčka.

Michálek dnes chytal jen pro diváky. Nikdo jej pořádně neprověřil.

Hlavičkový souboj Šišky a Tótha.

Nula nula. Tedy Eichler a Mikloda.