V PRALESE SE BĚHALO NAHORU DOLŮ, NOVINY VÍTĚZNĚ.

– PERTOLTICE, 01. 09. 2012 (syn) – Nová sezóna v Deváté lize (3. třída OP, Česká Lípa) začala vyhroceným derby v Pertolticích. Nutno poznamenat, že Desátá liga na okrese po reorganizaci soutěží již není a tak se zde letos hraje už jen tzv. Pralesní liga. Novináři přijeli do milované „prdele“ světa patřičně nažhavení a hned v prvním poločase útočili na pertoltickou branku jak vojáci u Moskvy. A stejně tak jako vojáci u Moskvy pálili všemi směry a kam se dalo. Osvědčené pravidlo, když budeš střílet, někoho nakonec zastřelíš se ukázalo býti správným  a hned v 7. minutě skóroval Jablonský.

Pak si zachytal domácí Kolovrátník zvaný Křenda a chytil asi pět gólovek. Byl to dobrý tah, angažovat do brány tohoto zoceleného gólmana, majícího zkušenosti ze stovky zápasů ve všech možných ligách. Pohlednému fotbalu nechybělo koření v podobě branek a do šaten se tak šlo za stavu 1:2.

Ve druhé půli pokračovalo bojovné a hodně pohledné utkání a kanonýr Heindorfer zvyšoval v 55. již na 1:3! V té době Novinář Nedbal poznal, že po pravé straně přes Válka to půjde a několikrát našlápl k obdivuhodnému sólu, ale zakončoval jak neznámý vojín, kterému sebrali flintu. A to mohlo hosty nepěkně vytrestat. Pertoltičtí převzali iniciativu na své kopačky a najednou byli všude. Švimberský na všechno vzadu sám nestačil a diváci zírali s otevřenou pusou, že jejich pěšáci dokáží také běhat.

V Herákovi bouchli saze a přihrával do gólovek. Blaškovan snížil na 2:3 a po nastřelené tyči a Uličným vyražený míč na břevno se schylovalo k zasloužené remíze. Ale dnes stál bůh, rozhodčí, tyče, vítr, slunce a měsíc na straně Novinářů a tak na horké půdě vykročili do sezóny pravou nohou a vezou první tři body z venku!

Žlutá přesila domácích převzala otěže zápasu na posledních dvacet minut utkání.

V rukavičkách se tedy rozhodně nehrálo. Prasí Novinář Sukovatý.

I v Pralesní lize se skáče vysoko a daleko.

Pivo, sud, lavička, ztracený míč a pár hráčů.

PERTOLTICE – NOVINY 2:3 (1:2)

35. Rak T., 80. Blaškovan – 7. Jablonský, 40. Pikous, 55. Heindorfer

Diváků: 81

ŽK: 3 – 3, ČK: 0 – 0

Sudí: Folk

SESTAVY:

Pertoltice: Kolovrátník – Škváro, Bozadziev, Miler, Válek – Rak, Fedák, Herák, Blaškovan – Koška, Novák B.

Noviny: Uličný – Heidrich, Švimberský, Pavelka, Jindra – Nedbal, Jablonský, Pikous, Heindorfer – Sukovatý, Plíva (Novotný, Vrba, Lundák)

Heindorfer pálí a gólman Kolovrátník zvaný Křenda na tohle nemá ani kdyby se rozkrájel.

Na zemi kontroluje míč nová posila Novin Pikous. Již v prvním utkání na podzim se zapsal mezi střelce a rozhodně tak nebude poslabou.

Neopakovatelná světelná atmosféra na pertoltickém Maracaná.

Vysoce kvalitní grilované maso na exotickém dříví nemají ani na Lize Mistrů!