JISKRNÝ KONCERT VE SNĚHOVÉ BOUŘI

– MIMOŇ, 31. 03. 2012 (syn) – Vedoucí mužstvo 1. A třídy Jiskra Mimoň hostila na umělé trávě šestý celek z Hejnic. Utkání dvou rozdílných poločasů vládla zima, děšť a sníh. Tomu odpovídala první půle, kdy se hráči obou týmu dostávali do provozní teploty jen velmi zvolna. Bojovalo se stereotypně od šestnáctky k šestnáctce. Diváci dali přednost teplu domova a do psího počasí se nikomu nechtělo. Po dvaceti minutách vyzkoušel nejprve pozornost hejnického gólmana Istomín a na druhé straně se po špatně zahraném autu dostal do gólové šance Zrubec. Ale oba gólmani s přehledem kryli. Veselo bylo až tři minuty před poločasem, kdy si nejprve Leitner zahrál na Maradonu a míč zatlačil do hejnické brány rukou a když se hrálo dál, za němého dozoru soudce Horáčka, vybojoval míč podruhé a napálil jen boční síť Dostala.

Po krátké přestávce a horkém čaji v polních podmínkách se druhá půle v ničem nepodobala úvodnímu dějství. Mimoň začala jezdit nahoru dolů a Hejničtí měli najednou oči navrch hlavy. Ve 48. minutě si Smola udělal z Hejnických statisty. Prošel celou obranu a posunul na zastřelujícího se Istomína. V 55. se domácím konečně podařilo hosty zlomit. Po chybě dvou obránců propadl míč na Sutra a ten otevřel skóre nechytatelnou dělovkou. Od té chvíle se na hejnickou branku valil jeden útok za druhým a za deset minut to už bylo 3:0, když se trefil Istomín a Polák. Byl to mimoňský koncert a Hejničtí byli skoro na ručník. Hra kočky s myší by byla jen trapná metafora. Do hry se dostala celá lavička a zbytek utkání se v pohodě dohrával. Laxní odehrání balonu v poslední minutě utkání připravilo Michálka o čisté konto. Čestný úspěch zaznamenal hejnický Zoreník.

Sutr v červeném si vodí hejnického Černého.

HLASY PO UTKÁNÍ:

Michael Šimek (trenér Mimoně): Ze začátku jsme měli nepatrnou převahu a nějaké náznaky šancí. Věděli jsme, že musíme hrát trpělivě, což se nakonec potvrdilo.  Ve druhé půli jsme hejnické borce zatlačili do vápna a zaplať pánbůh jsme se gólově prosadili. Máme šest bodů ze dvou zápasů, co víc si přát. A jsem rád, že se díky rychlým gólům ve druhém poločase, dostali na hřiště i hráči z lavičky.

Radim Polák (Mimoň): Teď už jdeme zápas za zápasem a za postupem.

Pavel Kolda (Mimoň): Dneska jsem si zahrál na Harvardské fondy. Po dvaceti minutách na hřišti jsem Koženej …

Sutra bylo všude plno. Pozorný soudce mu však v tuto chvíli aut neodpustil.

Přesný centr hostí sbírá ze vzduchu Michálek.

Mexiko 1986 a připomenutí Maradonovy „Boží ruky“. Ve stejné situaci domácí Leitner.

První a zlomový gól Mimoně. Míč z kopačky Sutra, míří neomylně za gólmana Dostala.

Feher na liberu s přehledem diriguje mimoňskou obranu.

Rychlonohý Matušek se větrá na pravém křídle.

Sněhová bouře byla rychlá a vydatná.

Střídající Pavel Kolda loví míč deset čísel za lajnou.

Poločasový čaj trochu jinak.

Výsledek:

Jiskra Mimoň – Autobrzdy Hejnice  3:1 (0:0)

GÓLY: 55. Sutr, 57. Istomín, 65. Polák – 90. Zoreník

Diváci: 40, ŽK: 0 – 1, ČK: 0 – 0

Sudí: Horáček – Simmerová – Vokřínek

Sestavy:

MIMOŇ:  Michálek – Polák, Feher, Leitner, Eichler, Istomín (Vokřínek), Matušek (Kolda), Sutr (Sodomka), Konopiský, Hanoušek, Smola

HEJNICE:  Dostal – Zoreník, Malinský M., Budka, Horčička, Zrubec, Černý, Malinský O., Sýkora, Kobr, Severýn, (Sokol) (Černý)