BORŠTÍ SOKOLI ODLETĚLI S VÝPRASKEM

– MLADÁ BOLESLAV, 30. 10. 2011 (can) – Páté kolo 2. ligy stolního tenisu svedlo za temně zelené stoly áčková mužstva týmů TJ AŠ Mladá Boleslav a Sokol Bor. Domácí nastoupili do zápasu den po porážce s Plzní v pěti s hostujícím náhradníkem Posteltem. Boleslavští si po celou dobu drželi kladnou bilanci a neztráceli herní koncentraci. Bor poslali do sprch rychle a přesvědčivě 10:2.

Vítězství v obou úvodních čtyřhrách shrábli za bedlivého dozoru vrchního rozhodčího domácí. U pravého stolu bez ztráty kytičky, vlevo byla napínavá pětisetová bitva.

Tomáš Postelt hostuje v Mladé Boleslavi z Bělé pod Bezdězem, kde hrál doteď 3. ligu. Začal sezením na lavičce náhradníků, kde se zahříval vedle akumulačních kamen. Po úvodních čtyřech hrách usoudil Vladislav Šťastný, že se zápas s Borem vyvíjel ke spokojenosti domácích, a tak dal mladému Posteltovi šanci vystřídat. Jeho první test ve 2. lize dopadl skvěle. Ze tří zápasů dvě výhry.

Vilímek se Šťastným si vychutnávají hru svých kolegů. Šťastný se po úspěšně vyhrané čtyřhře věnoval nadšenému tleskání a povzbuzování.

Boleslavský Jan Sedláček (vlevo) vyprovodil od stolu Martina Chvátala 3:0 na sety. Ve čtyřech utkáních, ve kterých se objevil, ztratil pouze jeden set! Omračující výkon.

Rozhodčí u stolu je přísně nestranná persona. Při minele domácího hráče ovšem vždy evidentně trpěl jako zvíře.

Domácí Miroslav Vilímek těžil z dobrého servisu. Dnes nenašel pokořitele.

Petr Blažek si přivezl na boleslavskou palubovku slovník, za který by se nemusel stydět žádný zkušený pokladač dlažebních kostek. Ze čtyřech zápasů, do kterých nastoupil, si odnesl tři porážky. Jak pravil, chybělo mu štěstí. Především podání soupeřů ho trápila, TIME nepomáhal.

V šatně domácích se poctivě doplňovaly vypocené tekutiny po půllitrech. Pípa s iontovým nápojem zatím chybí.

Výsledek:

Mladá Boleslav -Bor 10:2

Sestavy:

MLADÁ BOLESLAV: Šťastný, Nešněra, Sedláček, Vilímek, Postelt

BOR: Blažek, Chvátal, Dráždil, Pour

Diváci: 9