NOVINY PROKOPALY BUKOVANSKÝ BETON. DNES 3:2!

– NOVINY, 30. 10. 2011 (syn) – Fotbalisté SK Noviny porazili ve dvanáctém kole deváté ligy (III. tř. OP Čes. Lípa) po bojovném a útočném mači rezervu Bukovan 3:2 (0:1) a jsou v tabulce před posledním podzimním zápase na 4. místě.

Utkání se přitom nevyvíjelo pro domácí vůbec dobře. Již v šesté minutě sice utekl po křídle Novinář Jablonský, zatáhl balon až na roh velkého čtverce, ale ušmoulanou střelou minul křižně bránu. Jak se traduje nedáš – dostaneš, téměř z protiútoku Bukovanští propálili Uličného a vedli 1:0!

V oslabené sestavě se okamžitě po vedoucím gólu zatáhli na vlastní polovinu a celý poločas úspěšně betonovali jak v Prešově. Novinští útočili do plných a zejména šance Jablonského a hrotového útočníka Podmanického přímo po gólu řvaly! Ale bukovanský brankář Vinš zdál se býti neprůstřelným …

Naštěstí  se po příchodu ze šaten na vyrovnávací gól nečekalo dlouho. V 52. minutě našel okénko v obraně Bukovan Novinář Okénko, posunul na křídlo na Židlického a ten přesně odcentroval zprava na hlavu Jablonského, který se na malém vápně nemýlí – 1:1.

Kouzlo brankáře Vinše přestalo působit. Zřejmě někdo zlikvidoval jeho figurku voodoo. Po velkém tlaku domácích běžela 76. a Plíva nezištně přihál Žeňkovi, který chtěl zřejmě poslat míč do ohně, ale zatočil ho překrásně do vzdálenější šibenice – 2:1! Vinš nemohl vůbec uvěřit, co že to dostal za dárek.

Jablonský mistrně přihrává před pokutové území. Ale jeho přihrávka pohříchu nenašla žádného adresáta a po rychlém brejku Bukovanských zaúřadoval soudce Kapoun. Po strkanici před domácí brankou odpískal hodně spornou penaltu. V 83. minutě se Uličný ovšem vyznamenal a pohybem rozhodil exekutora tak, že minul levou tyč brány! Důležitý moment.

Utkání gradovalo a minutu před závěrečným hvizdem startuje akci na polovině Švimberský. Právě uvolňuje střídajícího Husku (vpravo). Bukovanský zadák neví vůbec čí je. Huska po sólu až na penaltu místo střely zvolil mistrovskou příhru na benjamínka Novotného pro kterého už nebyl problém zasunout do prázdné kasy – 3:1. Příjemně zaskočení diváci aplaudovali fotbalovosti celé akce.

Vinš vyráží před Jablonským, přihlíží kapitán Hanykýř. Bukovanští ještě těsně před hvizdem přidali druhý gól, za který se červená Uličný až vzadu, ale na závěrečný tlak už bylo pozdě. Bukovanský antifotbal překvapivě přispěl k pohlednému a kombinačnímu utkání s častou střelbou a rychlými útoky především na novinské straně.

Nenechte se mýlit. Divák s pejskem častoval rozhodčí peprnými výrazy a hrozil inzultací. Naštěstí se vyhrálo a sudí odjeli z Novin nezneuctěni na těle.

Kanonýr Heindorfer dostal za červenou kartu v Lindavě stop na tři zápasy. Čas zápasu trávil uraženě v novinské hospodě.

Výsledek:

Noviny – Bukovany B    3:2 (0:1)

Diváci: 55

Sestava:

NOVINY – Uličný – Jindra, Švimberský, Heidrich, Pavelka – Žeňka, Okénko, Jablonský, Židlický (65. Novotný) – Plíva (75. Huska), Podmanický