NUDA V NOVINÁCH. OBA TÝMY UTRPĚLY REMÍZU.

– NOVINY, 02. 10. 2011 (syn) – A ještě teď nikdo neví, jak k tomu vůbec došlo. Protože kdyby se dneska vracelo vstupné, bylo by to férové ke všem divákům co přišli na dnešní sranda mač. I v pralesní lize se hraje lepší fotbal, taková to dnes byla strašidelná podívaná. Oba týmy může těšit snad jediné. A to, že nic horšího než filmy s Johnem Travoltou a dnešní zápas na světě není!

Těžko se sestavuje sestava, když se trenér někde fláká a asistent má jenom 11 registračních průkazů. Klíčový hráč Novin je zajisté označen klíčem.

Kunratický kustod Jirka Král je ve viditelně dobré náladě. Hráči se motají po hřišti a tak může v klidu na záchod.

Tady to ještě vypadá fotbalově. Zdvojená obrana a míč Heindorferovi uniká do autu. Ale nenechte se zmást. Běží teprve třetí minuta zápasu a všichni vydrží běhat minimálně do páté minuty.

První gól padl tak, že kunratický gólman Trč vytáhl balon rukou půl metr za brankovou lajnou. Ale soudce nic neviděl. Diváci, hráči a i tento roztomilý pejsek, museli rozhodčího hodně dlouho přemlouvat, že oni to viděli. A tak se sudí nakonec nechal ukecat a bylo to 1:0.

Zde si povšimněte, že hřiště je za zády fanouška, který je tak znechucen, že se zcela automaticky otáčí ke hře zády. Nejsou ani vidět žádní hráči, protože všichni běželi za balónem na druhou stranu. Na grilu se tísní 4 paprikové klobásy.

Novinský kanonýr Heindorfer v poklidném tempu kráčí pro míč. Vždyť se vede o gól a je třeba betonovat jak v Prešově.

Na dnešním fotbalovém zápase byl tento moment z 67. minuty tím nejkrásnějším, co se na trávníku událo. Zmrzlinu lze lízat několika způsoby. Defenzivně, útočně a nebo takto.

Jediná střela, která Trče rozpohybovala. Letěla ale směrem k hřbitovu.

Nic nebylo platné, že hostující pan masér doplňoval vodu do lahví. Stejně si ji všichni vylili na hlavu.

A tak muselo přijít to, čeho se všichni obávali. Běžela poslední minuta utkání, Kunratičtí si desetkrát posunuli míč na velkém čtverci jak vagón na nádraží a omylem vystřelili směrem na gólmana Uličného. Ten jen po očku zkonroloval míč mířící za jeho záda. Je to ten čtvrtý zleva. A v tom momentě sudí zápas ukončil. Zrodila se tak spravedlivá remíza, kterou si však za předvedený výkon nezasloužil nikdo.

Jediné co zůstalo v šatně hostí, byla mokrá podlaha.

Výsledek:

Noviny – Kunratice    1:1 (1:0)

Branky:

4. Jablonský – 90.  Kadlec

Diváci: 54

Sestavy:

NOVINY – Uličný – Jindra, Jablonský, Heidrich, Pavelka – Žeňka, Foubík, Plíva, Heindorfer – Novotný, Javorek

KUNRATICE – Trč – Ketner, Vokřínek, Zet, Jackl D. – Kadlec, Jílek, Bobelák, Koutný – Viktora, Čech