HAŠEK DRŽÍ JAKO SKÁLA!

– LIBEREC, 07. 04. 2010 (syn) – Pouze jediné vítězství dělí po dnešním úspěchu na ledě Liberce hokejisty Pardubic od postupu do finále play off extraligy. Ve třetím duelu semifinálové série vyhráli Východočeši po dramatickém boji 4:3 v prodloužení, když vítěznou trefu zaznamenal v čase 61:54 zadák David Havíř.

Obrovská radost Perníkářů po bleskurychlém Havířově šachmatu v prodloužení!

Hvězda domácích Petr Nedvěd (na fotografii s Duškem) v čase 29:28 snižuje na 1:2. V přesilovce bekhendem propálil Haška.

Trenér Pardubic  Václav Sýkora po utkání: „Bylo to veliké drama se šťastným koncem pro nás. Do zápasu jsme vstoupili aktivně, což bylo i naším záměrem. Věděli jsme, že Liberec na nás bude chtít vyvinout velký tlak, a chtěli jsme ho eliminovat. Myslím, že se nám to podařilo. Problémem bylo, že jsme v první třetině měli asi čtyři vyloučení, ale podařilo se nám to zvládnout. Šli jsme do vedení, ale bohužel jsme od té hry trošku ustoupili ve druhé třetině. Tam byly momenty, kdy se hrálo nahoru – dolů a myslím, že to spíš vyhovovalo domácím. Za hodně důležitý moment považuji gól na 3:1 ke konci druhé třetiny, ale nechali jsme domácí snížit, a to byl pro ně impulz. Ve třetí třetině jsme se snažili vrátit ke hře z té první, ale v přesilovce soupeř vyrovnal a šlo se do prodloužení. Tam jsme byli šťastnější my.“

Deset minut do konce a po bombě Podkonického, kterou Hašek vyrazil, srovnává na 3:3 Jan Plodek!

61:54 a je konec! Pardubice slaví, Marek Pinc zklamaně odjíždí na střídačku a stejně tak jako celý Liberec nechápe co se právě stalo. Tygři chtěli utkání dotáhnout na tresná střílení.

Pardubický kotel byl v Liberci hodně početný. Ale perníky nám sem netahejte!

Výsledek:

Bílí Tygři Liberec – HC Eaton Pardubice, 3:4 (pp)

Branky

Nedvěd, Plodek 2 – Sýkora, Nakládal, Starý, Havíř